jueves, 22 de marzo de 2012

Us preguntareu què és aquest article... És una presentació sobre diferents punts dins del món d'internet,com: per a que el podem utilitzar? quins perills pot tenir? com podem solucionar els perills? i molta més informació. Aquesta presentació l'hem fet a traves d'un programa anomenat Banner, on podem accedir-hi gràcies ala pàgina web www.bannersnack.com . És molt fàcil d'utilitzar, és senzill, i molt semblant al Power Point de Microsoft Office.  

domingo, 11 de marzo de 2012

Amenaçes a internet

La humorista Eva Hache va ser assetjada per un home, per la red social de Twitter. Aquest també va assetjar a Andreu Buenafuente i Risto Mejide.

La humorista va rebre durant uns dies missatges a Twitter com : "Vaig al teatre i t'apunyalaré davant de tothom", "Puta more't", entre altres.

El que va fer Eva Hache va ser, fer una captura de pantalla on es veien els insults que li van dir i va adjuntar a les autoritats en l'enllaç a la red social. La policia es va posar en contacte amb ella i va començar una investigació.
La detenció d'aquest individu es va produir a les poques hores, aquest és un exemple del que s'ha de fer quan et trobes en un cas com aquest.


Un altre cas d'assetjament per internet va ser el del periodista d'esports de 'Cuatro', Juanma Castaño, va ser a la mateixa xarxa social de twitter, aquesta vegada la víctima va rebre diferents amenaces de mort envers a la seva persona i també les persones del seu entorn. 
De la mateixa manera que ho va fer Eva Hache, el periodista va denunciar i demanar la identificació de les persones que contínuament l'amenaçaven. Els assetjadors van resultar ser 4 homes que a més es coneixien entre si i afegien que les amenaces eren per un simple motiu 'd'entreteniment i divertiment', per l'animadversió que senten pel periodista espanyol.


ALTRES CASOS...

Un altre cas d'assetjament a sigut el MSN (messenger). No m'ha passat personalment, però conec algun cas, on un haker es fica facilment als comptes de cualsevol persona, en aquet cas el haker s'hauria fet un propi compte per començar a assetjar, ja que aixó semblaba una cadena d'un mateix virus, es pasaba una imatge i et ficaba: " esta no eres tu?" o cualsevol frase que fos cunvincent per aceptar-la. Només aceptar l'imatge ja agafavas el virus, y el teu compte anava tot sol (el manejava l'assetjador) i començava a enviar aquest missatge anterior amb al fotografía, que en realitat era un virus no una foto, als contactes del teu compte. Al agafar aquest virus el hacker es feia amb el control del teu compte, podia començar a escriure als teus contactes com si fossis tu o la persona assatjada, i també podia accedir a la documentació guardada del teu ordinador, moltes persones es trobaven amb l'ordinador sense cap archiu o document, tot avia sigut o eliminat o robat per aquest haker i tot per haver aceptat una suposada foto.







OPINIÓ PERSONAL :
Hem d'anar amb precaució, i em de protegir la nostra informació i documentació que guarden al ordinador. Em de protegir l'ordinador amb ajuda d'Anti-virus, per la seguretat, ja que el Hakers, o virus, són molt fàcils de que accedeixin al nostre ordinador. Si no tenim cap precaució per impedir-ho. Em de intentar ser mes responsables i tenir mes privatització per a que ningú pugui agafar la nostra informació. Les persones no han d'acceptar res ni parlar amb ningú que no coneguis, ja que avui en dia no et pots fiar, ja que no saps si pot ser algú que et vol conèixer, o algú que et vol molestar per només divertir-se, as d'anar amb precaució i no donar informació  personal a qualsevol. Així que el millor és instalar un anti-virus i et despreocupes de que algú et pugui entrar al teu ordinador, ja que aixó, com diu la paraula, et protegeix de virus i hackers. També si en han assetjat, hem de denunciar a la policía. A més ells ens ho faciliten perquè la Guardia Civil té comptes en reds social com twiter, facebook, tuenti... i et permet entrar-hi i explicar i denunciar el teu cas per internet.